fbpx

Joves

Secundària i batxillerat

Avui dia, la música ens envolta i afortunadament ressona molt més enllà de les parets d’una escola. Joves, infants o adults segueixen als seus grups o compositors preferits i troben en la música un espai d’expressió, de desconnexió i d’alliberament. Trémolo, no és res més que la nostra aportació a aquesta realitat. Una escola que des de l’any 2010, pretén canalitzar i estructurar aquest interès per aprofundir en l’estudi de la música a través de metodologies que tenen molt en compte l’emoció i el gaudi envers l’aprenentatge musical.

Instrument

A Trémolo hi teniu cabuda tant els joves amb una certa trajectòria musical com els que fins ara toqueu un instrument gràcies al “youtube” i teniu ganes de posar-vos-hi! Sigui com sigui, intentarem que la classe d’instrument us serveixi per a entrar en contacte amb la música que voleu tocar i us ajudarem a desenvolupar les vostres possibilitats tècniques i musicals.

Quins instruments puc aprendre a Trémolo?

Disposem d’una amplia oferta tant d’instruments de l’àmbit de música clàssica (tots els instruments de la orquestra, la guitarra, el piano i cant) com de música moderna (bateria, guitarra elèctrica, baix elèctric i cant modern)

M’agradaria tocar en una banda. Pot ser?

Sí! A Trémolo tenim combos de modern que busquen instrumentistes! Són bandes de 4-5 alumnes tutoritzades per un professor on es treballa el repertori que es presentaran en els directes de la sala Nota79. T’animes?

Quina durada i format tenen les classes d’instrument?

En aquesta etapa us recomanem fer classe de 45 minuts o d’una hora de durada, en règim individual amb el vostre professor/a.

Cal fer llenguatge musical per a aprendre a tocar un instrument?

És evident que si voleu aprendre música d’una forma integral i completa cal cursar llenguatge musical. Ara bé, si el que voleu és “rascar” una mica la guitarra o descobrir si us agrada la bateria o cant modern, per exemple, apuntar-se al règim lliure és una bona opció.

Formació Musical

Si esteu a secundària o batxillerat i esteu estudiant música, poden passar dues coses: que ja tingueu formació musical o que sigui quelcom nou per a vosaltres. Als nouvinguts us proposem sessions grupals d’una hora setmanal on presentem les bases de la formació musical a través de materials de música moderna i dinàmiques basades en la creació i properes a la realitat de l’alumne. Als que ja teniu formació musical, us integrem en els grups de nivell mig que poden ser d’1h setmanal o bé d’una hora i mitja (pels cursos que preparen l’accés a grau professional).

Estic tip del llenguatge musical. Val la pena seguir?

Depèn! Primer hem de veure si el problema és el “què” o el problema és el “com”. Més enllà d’aplicar dinàmiques d’aprenentatge atractives, és important que segueixis la teva formació musical si tens inquietuds que van més enllà de tocar l’instrument. En el següent enllaç podràs veure exemples d’alguns projectes de formació musical. Pensa, també, que pot ser molt profitós tocar en un grup o cantar en un cor jove.

Es fan concerts a Trémolo?

Creiem molt en l’activitat musical! En primer lloc perquè és molt satisfactori poder veure i gaudir del progrés dels nostres alumnes i en segon lloc, i encara més important, perquè tocar en públic és un estímul per a qualsevol d’ells que dinamitza el seu aprenentatge. En aquesta etapa fem batalles de combos (una actuació al trimestre) a la sala Nota79 i mostres trimestrals de Generació XXI (Cor Jove) i alumnes d’instrument.

Cal que faci música a l’institut si vinc a Trémolo?

Trémolo és un centre oficial i reconegut per a la generalitat de Catalunya i com a tal, otorga la possibilitat als seus alumnes d’activar la simultaneïtat d’estudis que preveu el reial decret. La normativa preveu una convalidació d’entre dues i quatre hores setmanals en funció del nombre d’hores que es cursin de música a Trémolo.

Cantar

Hi ha res més xulo a aquesta edat que cantar les cançons que t’agraden? Si vols posar a punt la teva veu, agafa classes de cant modern. Si busques una opció grupal, Generació XXI! La nostra proposta de Cor Jove on unim repertori modern i una petita coreografia per posar en escena de forma atractiva el repertori que es treballa.

Generació XXI. Com funciona?

És el nostre cor jove i fem assajos setmanals d’una hora i mitja de durada. El repertori el formen temes tant de música catalana actual com de pop-rock internacional. Es fa una petita prova d’accés per validar que tots els seus integrants tenen unes mínimes habilitats vocals.

M’agradaria cantar en una banda. Pot ser?

Sí! A Trémolo tenim combos de modern que busquen cantants! Són bandes de 4-5 alumnes tutoritzades per un professor on es treballa el repertori que es presentaran en els directes de la sala Nota79. T’animes?

Com són les classes de cant modern?

Són sessions individuals de 30, 45 o 60 minuts de durada, on fem una primera part d’escalfament i tècnica vocal i una segona part de repertori modern.  

Tocar en grup

Si ja tens nocions del teu instrument, ha arribat el moment de tocar en un grup! Et proposem formar part d’un combo (pels de modern) o bé de la nostra Orquestra o Big band. Tocar amb altres companys t’ajudarà a mantenir i/o millorar el el teu nivell d’instrument però sobretot gaudiràs compartint la teva música.

Què és un Combo?

Per aquells alumnes que els agradi el modern i ja es defensin amb el seu instrument: bateria, cant modern, guitarra, teclat, cant, baix elèctric, saxo, trompeta…,formar part d’un combo és una experiència molt motivadora. Amb l’ajut del professor que tutoritza el grup i fa els arranjaments, l’alumne té la vivència de formar part d’una banda amb tots el component formatiu i social que això comporta. Els combos tenen regularment actuacions tant en la sala Nota79 i almenys una vegada a l’any, fora del centre.

Què és la Big Band?

És la formació de vent (trompetes, saxos i trombons) per excel·lència. Tot i així, com que fem repertori variat (jazz, pop-rock català, música de pel·lícules, etc…) incorporem en la plantilla de la big band altres instruments de vent (flauta, clarinet) i una secció rítmica formada per bateria, baix, guitarra i teclat.

Puc formar part d’una orquestra?

Si ja tens el nivell elemental de música, serà molt benvingut/da a la nostra Camerata. Violí, cello, contrabaix, i tots els instruments de vent hi esteu convidats!