fbpx

Curs de divulgació i cultura musical

A càrrec d’Oriol Pérez Treviño

El musicòleg i assagista Oriol Pérez Treviño imparteix a Trémolo, Centre Autoritzat de Grau Professional, un curs de divulgació i cultura musical adreçat a totes aquelles persones amb ganes d’aprofundir en l’escolta i la comprensió de la música clàssica.

El curs: punt de partida i continguts

De la mateixa manera que ningú dubta a considerar algunes obres de la literatura occidental (pensem en la Ilíada, l’Odissea, l’Eneida, La Divina Comèdia, Hamlet, Don Quixot…)  com imprescindibles i indispensables de conèixer per qualsevol ment cultivada i/o curiosa, en aquest curs ens proposem acostar-nos a algunes de les obres de l’anomenada «música clàssica» igual d’ imprescindibles i indispensables de conèixer. Dit d’una altra manera: quines són les obres musicals que un ha de conèixer i haver escoltat en alguna ocasió?

Més informació

Aquest viatge es farà a través de les audicions musicals, enregistraments emblemàtics que esdevindran el punt de partida d’una sèrie de  “pistes” i referències humanístiques (artístiques, literàries, filosòfiques, antropològiques, teològiques) que posicionaran  l’obra musical canònica en el seu context cultural i històric.

El curs és una invitació al descobriment, al desafiament i l’aventura de conèixer unes obres musicals que com a clàssiques que són tenen la capacitat d’escoltar-nos més elles a nosaltres que no nosaltres a elles. I és per això que segueixen interpel.lant i sacsejant el més profund de les nostres ànimes.

Horari i inscripcions i primera sessió

El curs es realitza al Nota79, sala de concerts vinculada a l’escola Trémolo, els dimarts de 16h a 17:30h. Té una quota de 70€ mensuals i començarà dimarts 14 de setembre. S’ofereix la possibilitat d’assistir com a oient en la primera sessió per tal de poder valorar la idoneïtat d’inscriure’s al curs. Per tal de venir d’oient en la primera sessió només cal omplir el següent formulari.

Oriol Pérez Tréviño, musicòleg

Oriol Pérez i Treviño és musicòleg i assagista, i dedica la seva activitat a la docència i l’escriptura. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la recerca amb la direcció d’importants projectes del país com ara la Xarxa de Músiques a Catalunya, el Festival de Torroella de Montgrí, el Centre Robert Gerhard, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra del Montsalvat o L’Auditori. Ha col·laborat en diferents institucions acadèmiques i culturals del país. En els darrers anys, ha estat immers en recerques sobre misticisme, espiritualitat i música. Actualment, junt amb l’escriptor Miquel de Palol treballa en un assaig sobre la recepció de Johann Sebastian Bach. Escriu la secció «Entre clàssics» a Nosolocine.

Altres activitats per a adults

Classes d’instrument

A Trémolo trobaràs classes d’instrument en règim individual per a tots els nivells tan en l’àmbit de la música clàssica com moderna.

Formació musical

Les classes d’harmonia i llenguatge musical adreçades a aquells adults que vulguin aprofundir en l’anàlisi i la comprensió d’aquest idioma universal.

Cor

Cantar en un cor és una de les experiències musicals i socials més interessants.  El Cor Diaula format per 35 cantaires treballa música clàssica i el Cor Alegre, música moderna.

Cambra, Combo i Big Band

Per a tots els adults que ja tenen un cert nivell amb el seu instrument i vulguin tocar en un grup ja sigui de música clàssica o música moderna.

Inscripció primera sessió gratuïta