fbpx

Blog

Trémolo a YouTube… i a la Marató!Els Quatre Gats

Pere Romeu i Borràs era un home molt inquiet i entusiasta. Es bellugava com peix a l’aigua en el món de les idees però s’hi ofegava sovint perquè no disposava dels diners necessaris per dur-les a la pràctica. Seduït pels aires de renovació d’allò que més tard s’anomenà la Belle Époque, s’instal·là a Paris a finals del segle XIX. Allà va poder tastar la vida bohèmia dels nombrosos intel·lectuals i artistes de tota mena que s’aplegaven en les tertúlies i espectacles dels cafès de Montmartre. Tant és així, que va acabar treballant d’animador a Le Chat Noir, el cèlebre cabaret, símbol de la vida bohèmia parisenca de la fi del segle XIX.

Innovador com era, va tenir la idea d’iniciar un projecte similar a Barcelona. Amic del pintor Ramon Casas, va aconseguir prou finançament per fundar, el 1897, el local que seria un dels referents principals del Modernisme: els Quatre Gats. Ben aviat es convertí en un  lloc de trobada ineludible per a artistes i personatges més o menys insòlits. Pintors com el mateix Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Miquel Utrillo, Picasso i músics com Enric Granados, Isaac Albéniz, Miquel Llobet i un llarg etcètera, compartien vetllades literàries o musicals, espectacles de titelles i ombres xineses, exposicions pictòriques… i fins i tot competicions de boxa i esgrima!

 

Els berenars musicals

Ja fa alguns anys que a Trémolo vàrem posar en solfa els berenars musicals. Un cop al mes, el divendres a la tarda, tothom que hi estigui interessat té l’oportunitat de tastar els aprenentatges i progressos musicals d’alguns alumnes de l’escola. El menú, pastetes i beguda a banda, el componen les  classes obertes d’iniciació musical dels alumnes de preparatori, les vetllades dels alumnes del grau professional, o els monogràfics d’instruments del nivell elemental.

La intensa vida literària associada al Modernisme va propiciar que als Quatre Gats  se succeïssin les tertúlies, debats profunds i encesos que atreien al voltant de la taula espectadors que seguien les intervencions dels participants amb interès i respecte. No pretenem, de capa manera, comparar els nostres berenars musicals amb aquelles tertúlies però alguna cosa hi tenen en comú: els tertulians, en el nostre cas els músics, ofereixen el millor de si mateixos als espectadors amb la intenció de fer-los partícips del seus aprenentatges i encomanar-los la passió per l’art.

 

Del Nota 79 a YouTube…

L’emergència sanitària ens ha impedit fins ara recuperar els berenars musicals presencials. A Trémolo hem pensat que alguna  cosa havíem de fer per mirar d’omplir el buit que suposa no poder compartir l’experiència musical de cada intèrpret amb la gent que l’envolta. Què ens hem empescat?

Al llarg de les últimes setmanes hem anat gravant les classes d’aquells alumnes que haurien de ser els protagonistes dels berenars. Ja tenim totes les gravacions a punt. Les podreu visualitzar a partir del  divendres 27 de novembre a través del  canal de YouTube de Trémolo. Seguirem mantenint aquests berenars virtuals cada mes, fins que no puguem retrobar-nos al Nota79.

 

… I del YouTube a la Marató!

Ja sabeu que a Trémolo som inquiets de mena. Potser pensareu que som presoners de la paradoxa de la Reina Vermella… A la segona part del llibre d’Alícia en el país de les meravelles, Alícia i la reina de cors de la baralla de cartes es llencen a una cursa desbocada.

-Reina, és estrany, correm molt de pressa, però som sempre al mateix lloc!  -diu l’Alícia.

-Aquí cal córrer sempre. Si no ho fas, et quedes enrere! -respon la reina.

No volem quedar-nos enrere. No podíem acceptar de no retrobar-nos per Nadal. Cal córrer sí, però veureu que val la pena.  Farem una marató de combos i cambres el dia 20 de desembre de 9:00h a 21.00, en paral·lel i en col·laboració amb la Marató de TV3 per recaptar fons per a la lluita contra la Covid-19. Ens ajudareu?

El concert s’emetrà en streaming, realitzat amb 3 càmeres (2 fixes i una operada) i 2 tècnics de so. Es podrà visualitzar a través del nostre canal de youtube i del nostre facebook live. Estigueu atents al nostre instagram @tremolo_musica per saber-ne tots els detalls!

El repte que Trémolo i Nota79 afronten és doble: per un costat realitzar en directe una marató d’actuacions de combos i cambres amb tota l’exigència musical que comporta i, per l’altre, recaptar la xifra de 1000€ per a la Marató de TV3 a través de les aportacions que voluntàriament vulgueu anar fent. Tota la recaptació es canalitzarà a través de “Mi grano de arena”, web líder en crowdfunding de donacions destinades a causes socials i solidàries vinculada a la Marató de TV3. Disposarem d’un marcador propi on tothom podrà veure la quantitat recaptada.

Esperem que les dues iniciatives que us proposem us facin el pes. Tant de bo recaptem la quantitat de diners que ens hem marcat però, per damunt de tot, desitgem  que esdevinguin un cant a l’esperança de retrobar-nos, tant aviat com sigui possible, tot fent música en directe, en una sala de concerts amb l’escalf de tothom.

Moltes gràcies!