fbpx

Blog

Comença el campionat de jocs de taula a Trémolo on-line!Inspirant-nos en jocs de taula que tots coneixem (Oca, Bingo, Lince, etc..) hem creat un projecte de formació musical per als grups de preparatori I, preparatori II, Elemental I i Elemental II que pretén treure el màxim rendiment de les sessions on-line combinant entreteniment i formació. Us en fem cinc cèntims per si voleu fer una lectura amb els vostres artistes:

Instruccions del joc

El campionat se celebrarà durant les classes d’abril i maig (cas que haguem de seguir en format on-line tot el maig) i en funció del grup es jugarà en equips (de dues o tres persones) o individualment. El professor de cada grup ho concretarà als seus alumnes.

Es tracta d’un taulell de 25 caselles i amb l’ajuda d’un dau virtual s’anirà avançant des de la sortida fins a l’arribada. Cada equip o jugador (en funció de si es juga individualment o per equips) tindrà 10 punts per resposta correcte i 0 punts per resposta incorrecte i 5 punts per resposta de rebot (aquella que es produeix quan l’equip o jugador que té la paraula dóna una resposta equivocada).

Al final de cada sessió el professor anotarà en la taulell de classificació les puntuacions quan han aconseguit els diferents jugadors o equips. Guanyarà (premi inclòs) qui més punts tingui al final del projecte!

Hi ha 9 caselles diferents. Són les següents:

Escolta! Casella dedicada a l’entrenament auditiu. Hi haurà reptes de tot tipus però caldrà afinar l’orella!

Pensa! Casella dedicada a la teoria musical o a respondre qualsevol qüestió al voltant dels continguts del curs

Canta! Casella dedicada a la lectura entonada i la veu cantada.

Llegeix! Casella dedicada a la lectura recitada o lectura rítmica en funció del curs.

Escriu! Casella dedicada a l’escriptura musical. Caldrà tenir paper pautat, llapis i goma.

Reconeix! Casella dedicada al reconeixement de cèl·lules rítmiques o melòdiques

Mort! Només n’hi ha una, però aneu amb compte i no hi caieu!! Restarem 20 punts a l’equip o al jugador que hi caigui…

Extra Point! Voleu punts extra? Doncs els podeu aconseguir fent els deures que el professor posi! Cada casella “extra point” tindrà la seva activitat voluntària associada.

Jòquer! Esteu de sort! Si caieu aquí podeu escollir la temàtica de la pregunta! Apa no us queixareu!…

Esperem que amb aquesta iniciativa, la pantalla d’ordenador faci de taula. De taula on s’hi juga i on s’hi parla i per suposat on s’hi aprèn. Qui ens ho hagués dit fa uns anys, que algun dia, el parxís o la Oca de tota la vida servirien per impulsar iniciatives com aquesta. En qualsevol cas, que important és seguir jugant i seguir-nos veient, escoltant i divertint. Perquè ara estem confinats però alhora confiats i determinats en fer servir aquestes noves experiències per extraure’n nous aprenentatges.