fbpx

Blog

‘Desperta!’: les lletres del concert de final de curs

Desperta!


El projecte Desperta! és una iniciativa transversal que implica tots els grups de l’escola. El que va sorgir com una idea fa mig any, s’ha convertit en un cant al retrobament i aquest diumenge 6 de juny es culminarà amb un concert de final de curs. No hi ha millor manera de definir-ho que amb aquestes paraules: desvetllar la creativitat individual de cadascú i posar-la al servei del col·lectiu.

El concert de final de curs

Ara ja ens trobem de cap al concert de final de curs. Serà dissabte a la Plaça Lesseps i els protagonistes seran els grups de Preparatoris, Elementals i Tutti Frutti. En aquest article us deixem les lletres, algunes partitures i els vídeos perquè aneu fent boca des de casa i pogueu assajar-los fins al dia del concert. En aquest enllaç, hi trobareu els temes ‘Desperta’, ‘Bones vacances’, quatre raps i ‘Tema i variacions’.

Assajant Desperta!

El naixement del projecte

Guitarra en mà, en Bernat Padrosa va iniciar una roda d’acords, fent una proposta de ritme i convidant els intèrprets a afegir-s’hi. Ajudats per en David Manresa i Miquel Rodríguez, professors de violí i de vent metall, els diferents intèrprets van fer aportacions a la melodia respectant el ritme proposat. I així, d’aquesta manera, deixant via lliure a la creativitat, es va anar confegint una peça, senzilla harmònicament, que s’acosta a la música popular actual. No hi fa res si la tècnica és encara força rudimentària. Allà on la tècnica no arriba, hi arriba la música!.

Es fa realitat, d’aquesta manera, aquell principi, recollit en el projecte pedagògic de Trémolo, segons el qual «sense grans complexitats tècniques, els alumnes aprenen a tocar junts, a seguir el director d’orquestra i, sobretot, a posar la seva individualitat musical al servei d’un resultat conjunt que alimenta aquesta orquestra».